Hanna Lähdesluoma

Hanna Lähdesluoma ”Karate on hauskaa”

Syntynyt: 1985

Ammatti: Opettaja

Olen aina ollut kiehtoutunut taistelulajeista mutta aikaisemmin olen harrastunut ultimate frisbeeta, lentopalloa, koripalloa ja viettänyt aikaa kuntosalilla. Kun aloitin  ranskan- ja englanninopettajan opiskeluni yliopistolla sain vihdoin mahdollisuuden tutustua karateen. Kesätyökavereiden innoittamana alkoi oikean ryhmän etsintä. KDS-ryhmällä näytti olevan järkevät arvot ilman vaativia etikettisääntöjä ja kummallisia rituaaleja.

Viihdyin heti alusta. Aluksi oli vaikea päättää pidinkö enemmän harjoittamisesta vai harjoittelukavereista. Kaikki olivat mukavia ja auttavaisia. Sain myös harjoitella muiden kuin aloittelijoiden kanssa ja sain paljon apua ryhmän kokeneimmilta. Tunnelmaa loi myös se että yleinen asenne oli tämä: jaa se minkä opit ja näin se myös toimii käytännössä.

Harjoittelu on haastavaa ja pitkäaikaista, pelkistettyä ja rehellistä. On erittäin mukavaa kun palaset loksahtavat paikoilleen ja huomaat tekeväsi jotain johon aiemmin et ole kyennyt. Fyysisesti olen karaten avulla saanut vahvemmat jalat ja lihakset, paremman tasapainon ja enemmän kestävyyttä. Ajan myötä olen parantanut lyöntejä, potkuja ja puolustautumista.

Treeneissä on aina hyvä tunnelma ja yhteishenki.  Sama koskee myös muiden Suomen KDS-ryhmiä. Leirejä järjestetään usein ja näiden kautta olen saanut monta uutta ystävää Suomessa ja ulkomailla. Sitä paitsi voin unohtaa kaikki arkiaskareet kun harjoittelen karatea!